Jadłospis w tym tygodniu

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 31.03- 04.04.2025

 

Poniedziałek- śniadanie: chleb foremkowy z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym; herbata z cytryną (1,6)
                      II śniadanie: jabłka
                      obiad: zupa ogórkowa z ryżem; makaron penne z pesto buraczanym, serem feta; kompot (1,2,6,7)
                      podwieczorek: bułka kajzerka z masłem, serkiem "Almette" ziołowym; herbata owocowa (1,6)



Wtorek- śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi; weka z masłem, konfiturą truskawkową; herbata owocowa (1,4,6)
             II śniadanie: mandarynka
             obiad: krupnik; ziemniaki, kotleciki z polędwiczki wieprzowej, buraczki z chrzanem; kompot (1,2,6,7)
             podwieczorek: zestaw owocowy: banan, gruszka, pomarańcza

 

Środa- śniadanie: chleb orkiszowy z masłem, zieloną sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem; herbata z cytryną (1,6)
                II śniadanie: gruszka
            obiad
: zupa krem marchewkowy z grzankami razowymi; spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym; kompot (1,2,6,7) 
            podwieczorek: deser mleczny; andrut (1,5,6)

 

Czwartek- śniadanie: bułka wyborowa z masłem, twarożkiem; kakao (1,6)
                II śniadanie: banan
                obiad: rosół z makaronem; ziemniaki, mięso wołowe gotowane z jarzynami, surówka colesław; kompot (1,2,6,7)
                podwieczorek: budyń; wafle ryżowe (1,6)


Piątek- śniadanie: chleb z masłem, pastą z ryb i jajek, szczypiorkiem; kawa z mlekiem (1,2,3,6)
            II śniadanie: jabłko
            obiad: zupa brokułowa z zacierką; ziemniaki pieczone, ogórek kiszony; kompot (1,2,6,7)
            podwieczorek: ciasto domowe; lemoniada (1,2,6)