Produkty i potrawy zawierające alergeny

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Potrawy i produkty zawierające alergeny

 


1. GLUTEN: 
pieczywo, kluski serowe, tosty, sosy, tarte ciasto do zupy, makaron, lane ciasto do zupy, grzanki do zupy, płatki owsiane, racuchy, zasmażak, pierogi, kotlet mielony, naleśniki, kasza, placki ziemniaczane

 

2. JAJKA i PRODUKTY POCHODNE:
jajko w postaci pasty, kluski serowe, tarte ciasto, racuchy, panierka do mięs i ryb, makaron, lane ciasto do zupy, racuchy, pierogi, kotlet mielony, naleśniki, placki ziemniaczane, majonez

 

3. RYBY:
pasty rybne podawane do śniadania oraz ryba jako składnik II dania

 

4. ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) i PRODUKTY POCHODNE:
ciastka, desery, kremy do pieczywa, chrupki do mleka

 

5. SOJA:
kiełki sojowe podawane do kanapek

 

6. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE:
zupy mleczne, kakao, czekolada na gorąco, naleśniki, śmietana do zupy, racuchy

 

7. SELER:
zupy, surówki i sałatki jarzynowe

 

8. GORCZYCA:
musztarda

 

9. SEZAM:
pieczywo